6 Temmuz 2017 Perşembe

ORDU MESUDİYE YARI MARATONU 2017 / 2

İnsanların fiziki ihtiyaçlarını yerine getirmek kadar, hatta ondan çok daha fazla dikkat edilmesi gereken şey; yapmaktan hoşlandıkları sporsal, kültürel, sanatsal  ve başkaca güzel alanlarda desteklenmesi, teşvik edilmesi olduğunu düşünüyorum. Yardıma ihtiyaç duyan insanlara parasal ya da gıda yardımı yapmak elbette iyi bir şey; fakat olağanüstü takdiri hak eden bir şey değil.  Aksine her birimizin kesinlikle yapması gereken görevleri arasında bana kalırsa. Fakat insanların içinde sıkışıp kaldıkları kalıbı kırmalarının yolu, sadece karnını doyurarak ya da cebine para sıkıştırarak yapılacak bir şey değil. İnsanların önüne iyiye ve güzele ilişkin bir şeylerin konulması ve içinde olma şansı tanımakla mümkün.

Bu anlamda belediyelerin ya da başkaca özel ya da kamu kurum ve kuruluşların maratonları düzenlemelerini son derece olumlu adımlar olarak görüyorum. Hele bu düzenlemeler katılımcıların mutluluklarını arttırıp pekiştirici teşvik ve organizasyonlarla desteklendiyse tadına doyum olmuyor. 
Bu tip organizasyonların gerek ülkemizde, gerekse Dünya'da kaliteli bir şekilde yaygınlaşmasını ve insanların hayatını maddi, manevi zenginleştirmesini en önemlisi bunca farklı yöre ve düşünceden gelen bu insanların, farklılıkların sevgi ve saygı çerçevesinde bir arada olabileceğine örnek olmasını diliyorum.

Şimdi sıra fotoğraflarda. Keyifli seyirler!...



































































































































































































































2 yorum:

  1. Emeğinize elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için zevkti Sevgili Nuri Bey. Sizin de gözlerinize, yüreğinize sağlık. Kucak dolusu selamlar...

      Sil