8 Mart 2014 Cumartesi

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ



Kadın hikayeleri konulu bir kitap çalışmamız vardı.  Bu gün tanıtımının yapılarak satışa sürülmesini planlamıştık. Kadınlar bulacak, hikayelerini dinleyip yazacak ve kitap haline getirip satacaktık ki bir sürü çocuk okutabilelim. Memleket meseleleri, hastalıklar, cenazeler derken tamamlanmasına rağmen bir araya getirip, son rütuşları yapıp yayınevine teslim edemedik. Bahane bulmada maaşallah kimseden eksik yanım yok.

Hakkında kısmında yazdığım gibi sızlanma bölümünü ve şok etkisini bol fotoğraf çekip film izleyerek ve bolca kitap okuyarak atlattıktan sonra, kızımın ısrarı eşimin dürtmesiyle blog çalışmamız yaklaşık yarım saat içinde yarım yamalak yapılarak elime teslim edildi. Çözmeye çalışırken sapan saçma aksilikler olabilir görmezden gelin diye bu kadar uzun uzadıya yazıyorum :)


Eşim ve kızım emeklerim boşa gitmesin ve çok beğendikleri fotoğraflarımı da bir çok kişi görebilsin diye ısrarcıydılar. Hal böyle olunca ben de üstüne atladım fikrin.

Kadın hikayeleri konulu çalışmamda kahramanlarım sırasıyla Lastikçi Vesile Ana, Meyhane İşletmecisi Pürlen, Şair Toprak Ana (Güzide GÜLPINAR TARANOĞLU) ve muhtarlarım; Kale Mahallesi Muhtarı Bahriye ÖZEN_Emek Mahallesi Muhtarı Kamer GÖZAÇIK.

Hikayelerini daha uzun yazacağım ilerleyen günlerde.


Şimdilik kısaca bana zaman ayırdıkları ve samimiyetle yüreklerini açtıkları için hepsine kocaman teşekkür ediyor, başta onların sonra bütün çalışan, çalışmayan kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.


Bilinen ve alışageldiğimiz hal ve hareketlerin ötesine geçip kadınlarımıza doğru şekilde değer vermeye başlamalıyız diyorum. Olanı değil; olması gerekeni, ama İnsanca ve mutlaka sevgi dolu, istikrarlı bir çabayla ortaya koyup her şeyin en güzeline emek vereceğimiz nice Dünya Kadınlar Gününe...





Lastikçi, Vesile Ana
                                           



Meyhane İşletmecisi, Pürlen Kurtböke


Şair, Güzide GÜLPINAR TARANOĞLU


Kale Mahallesi Muhtarı, Bahriye ÖZEN


Emek Mahallesi Muhtarı Kamer GÖZAÇIK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder